Nieuws

Arteta bereidt Van Bronckhorst voor: 'Eén van mijn beste herinneringen als speler'

Arteta bereidt Van Bronckhorst voor: 'Eén van mijn beste herinneringen als speler'

01-04-2022 17:44

Giovanni van Bronckhorst staat zondagmiddag met zijn FC Rangers tegenover Celtic FC in de klassieke Old Firm. Arsenal-manager Mikel Arteta speelde tussen 2002 en 2004 bij The Gers en houdt mooie herinneringen over aan de wedstrijden tegen Celtic. 

In gesprek met Sky Sports wordt de Spaanse manager gevraagd hoe het was om de Old Firm te spelen. "Het is één van de mooiste herinneringen die ik heb als speler. Het is uniek, ongelooflijk, fascinerend, elektrisch. Het is een voorrecht om op  dat veld te staan en die sfeer te voelen."

Arteta schoot in 2003 de beslissende 6-1 tegen de touwen in het duel met Dunfermline. Door de treffer in de laatste minuut won Rangers de landstitel op doelsaldo. "Het was een heel bijzonder moment. Ik was waarschijnlijk een beetje naiëf om die verantwoordelijkheid te nemen in de laatste minuut, maar het is één van de belangrijkste momenten in mijn carrière en het was enorm belangrijk voor de club", sluit Arteta af. 

Rangers staat tegenover Celtic op zondagmiddag. De aftrap op Ibrox stadium is om 13.00

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!