Nieuws

Braziliaans talent verlaat Shakhtar na nul speelminuten en verkast naar Madrid

Braziliaans talent verlaat Shakhtar na nul speelminuten en verkast naar Madrid

01-04-2022 17:52 Laatste update: 21:09

Real Madrid heeft de Braziliaanse Vinicius Tobias opgepikt bij Shakhtar Donetsk. De Madrilenen maken hierbij gebruik van de extra transferperiode die door de FIFA in het leven is geroepen voor buitenlandse spelers die actief zijn in Rusland of Oekraïne.

Het achttienjarige talent kwam in januari over van Internacional, maar vertrekt nu al weer uit Oekraïne. Real huurt de verdediger voor anderhalf jaar, meldt Shakhtar op de eigen kanalen. Door de Russische invasie zijn de competities niet van start gegaan in Oekraïne waardoor Tobias nog geen minuut speelde voor zijn club.

De Koninklijke heeft een optie tot koop bedongen in de huurdeal. Mocht de Braziliaan een sterke indruk maken in Madrid, kunnen de Spanjaarden hem dus definitief overnemen van Shakhtar. Het is nog niet duidelijk welk bedrag er op tafel moet komen bij een definitieve deal.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!