Nieuws

Spelers Dinamo Kiev mogen Oekraïne verlaten en vertrekken naar Roemenië

Spelers Dinamo Kiev mogen Oekraïne verlaten en vertrekken naar Roemenië

01-04-2022 17:28

De spelers van Dinamo Kiev hebben toestemming van het hoogste gezag gekregen om Oekraïne te verlaten. Vanwege de invasie van Rusland moeten alle mannen tussen achttien en zestig jaar oud in Oekraïne blijven om het land te verdedigen, maar er is een uitzondering gemaakt voor de spelers van de voetbalclub uit Kiev. 

De spelersploeg vertrekt naar Roemenië om te werken aan een liefdadigheidsmissie. Eind februari verschenen de spelers van Dinamo Kiev nog in legeruitrusting op de foto om voor Oekraïne te vechten. Trainer Mircea Lucescu (foto) en zijn mannen zijn nu van die taak ontheven en vertrekken naar Boekarest om een aantal vriendschappelijke duels af te werken. 

Voor hun liefdadigheidsmissie gaat Dinamo Kiev vriendschappelijke wedstrijden spelen met prominente ploegen die zijn uitgeschakeld in Europa. Onder meer Ajax, AC Milan, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain hoort bij deze groep clubs die het opneemt tegen de club uit Kiev. Oekraïnse spelers van Shakhtar Donetsk zullen Boekarest eveneens als thuisbasis gebruiken om zich voor te bereiden op de WK-play-off met Schotland, dat in juni zal plaatsvinden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!