Breaking news

Na Kuyt en Sneijder ook Beugelsdijk en Meijers gelinkt aan illegale goksite

Na Kuyt en Sneijder ook Beugelsdijk en Meijers gelinkt aan illegale goksite

01-04-2022 14:50 Laatste update: 18:02

Sparta-verdedigers Tom Beugelsdijk en Aaron Meijer zijn betrokken bij onrechtmatige praktijken. Het duo blijkt aandelen te hebben gekocht in een illegaal gokbedrijf.

Het inmiddels opgeheven gokbedrijf Edobet kwam de afgelopen karen in zich van politie en justitie, doordat er een link werd gelegd met de vermeende criminele organisatie van de 'Haagse godfather' Piet S..

Eerder werden Wesley Sneijder, Dirk Kuyt en Jordy Clasie al gelinkt aan het bedrijf en nu blijken ook Tom Beugelsdijk en Aaron Meijer betrokken te zijn. Het duo zou één en twee procent van de aandelen hebben aangeschaft. Beiden hebben in april 2017 contracten ondertekend waaruit blijkt dat zij de aandelen tegen tienduizenden euro’s overnamen. Gezien hun Haagse afkomst en de link met de voetballerij is het niet geheel toevallig dat ook zij betrokken zijn geraakt.

"Ik wil niet reageren. Daar heb ik niets aan, mensen hebben hun oordeel toch al klaar. Het was voor na mijn carrière, dat staat in de documenten. Dat zegt genoeg", aldus Beugelsdijk tegenover het Algemeen Dagblad. Meijers wilde helemaal niet reageren.

De KNVB noemt het 'absoluut zorgelijk'. "Als spelers dan aandeelhouders zijn, maken ze eigenlijk onderdeel uit van een illegale en dus verboden organisatie. Indien dat enige relatie heeft met het voetbal, zou dit ook kunnen worden aangemerkt als het schaden van de belangen van het voetbal en dat is een tuchtrechtelijke overtreding", aldus de bond.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!