Nieuws

Jans treft aangeslagen spelers na mislopen WK: 'Raak je niet meer kwijt'

Jans treft aangeslagen spelers na mislopen WK: 'Raak je niet meer kwijt'

01-04-2022 14:39 Laatste update: 14:42

Ron Jans zag zijn internationals Ramiz Zeroukki en Michal Sadílek aangeslagen terugkeren van de interlandperiode. Het tweetal wist zich met respectievelijk Algerije en Tsjechië niet te plaatsen voor het WK-voetbal in Qatar.

"Ramiz was vandaag pas terug en Sadílek gisteren al. Limnios was niet teleurgesteld want die had vriendschappelijke wedstrijden, maar met name bij Ramiz", vertelt Jans voor de camera van 1Twente. "Dat zijn van die dingen die je je hele leven niet meer kwijtraakt. Aan de andere kant, als je zo dichtbij bent, heel veel mensen komen niet eens in zo’n situatie. Maar het is een enorme teleurstelling voor Ramiz en ook voor Michal Sadílek."

Wat kunnen jullie als staf voor deze jongens betekenen? "Het familiegevoel. We hebben het er even over gehad, alleen ligt de sleutel uiteindelijk bij hen zelf. Als je echt topsporter wil zijn moet je mentaal weer kunnen schakelen. Er staat een geweldige wedstrijd aan te komen en dan moet je er weer staan. Daarbij krijgen ze alle hulp van de medespelers en iedereen om hen heen. En ik denk ook van 30.000 Tukkers."

Jans kan beschikken over fitte internationals. "Dat is altijd even afwachten, maar ze zijn allemaal weet fit terugkomen. Dat is mooi." De rest van de selectie, op Kik Pieri na, lijkt ook klaar te zijn voor de wedstrijd tegen PSV. De huurling van Ajax is dinsdag met 'een klein tikkie' uitgevallen en zal niet bij de wedstrijdselectie zitten. De wedstrijd tussen de Eindhovenaren en Twente zal zaterdagavond om 18.45 afgewerkt worden in De Grolsch Veste.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!