Nieuws

Dinamo Kiev oefent tegen Ajax en andere Europese topclubs om geld in te zamelen

Dinamo Kiev oefent tegen Ajax en andere Europese topclubs om geld in te zamelen

01-04-2022 13:42

In de periode tussen april en juni gaat Dinamo Kiev oefenwedstrijden afwerken met Europese topclubs. De duels staan in het kader van de actie Match for Peace! met als slogan 'Laten we de oorlog stoppen'. Ajax gaat ook fungeren als één van de sparringpartners van de topclub.

Dinamo Kiev maakt via de officiële kanalen bekend dat het achtereenvolgens gaat oefenen tegen Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain Steaua Boekarest (Roemenië), Legia Warschau (Polen), FC Barcelona, AC Milan, Benfica, Ajax, Sporting Portugal en FC Basel.

'Het doel van deze wedstrijden is om de internationale gemeenschap te informeren over de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne en om fondsen te werven om Oekraïners te steunen die hebben geleden onder de oorlog met de Russische agressor', luidt het persbericht. De wedstrijden zullen te volgen zijn via diverse Europese tv-zenders, verzekert Dinamo Kiev.

Zoals bekend startte de Russische president Vladimir Poetin op 24 februari met de annexatie van Oekraïne. Nog steeds zijn beide landen in een felle oorlog verwikkeld en ligt de Oekraïense competitie al ruim een maand stil.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!