Nieuws

'Wij zijn een schoolvoorbeeld van hoe er gevoetbald moet worden: superieur'

'Wij zijn een schoolvoorbeeld van hoe er gevoetbald moet worden: superieur'

01-04-2022 13:31

De Premier League stevent af op een ongekende apotheose, gezien het verschil van één schamel puntje tussen Manchester City en Liverpool. Aymeric Laporte van The Citizens is vol vertrouwen in een goede afloop en deelt een plaagstootje uit aan stadsgenoot Manchester United.

Begin maart leek Manchester City nog onbedreigd op de titel in de Premier League af te stevenen, maar puntverlies tegen Tottenham Hotspur en Crystal Palace gooide de titelstrijd weer helemaal op. "Wij hoeven voor niemand bang te zijn", vertelt de Franse Spanjaard aan The Guardian. "Het voetbal dat wij spelen, speelt niemand anders op de wereld. Wij zijn een schoolvoorbeeld van de manier waarop het gespeeld hoort te worden. Superieur over het gehele veld", aldus de zelfverzekerde Laporte.

De uitglijders zijn volgens de centrale verdediger geen reden tot zorg. "We hebben voor iedere tegenstander een uitgedokterde strategie. En de laatste jaren hebben we daar meestal door gewonnen", vervolgt hij tegen de kwaliteitskrant. Volgens Laporte onderschrijven de resultaten de kwaliteit van de werkwijze. "Als ik het niet mis heb, hebben we elf prijzen in vier seizoenen gewonnen. Misschien zijn andere ploegen ons beu."

"Het kan mensen irriteren, zoals onze buren (Manchester United, red.) die in die vier seizoenen helemaal niets hebben gewonnen", sneert hij. "Ze hebben veel supporters en leven in dezelfde stad. Voor hen is lastig te begrijpen, maar er kan er maar één de beste zijn en dat zijn wij", zegt hij gevat. "En dan hebben zij nog veel meer geld uitgegeven ook..."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!