Reactie

'Ajax had Danjuma op de lijst en pakte niet door, daar hebben ze vast spijt van'

'Ajax had Danjuma op de lijst en pakte niet door, daar hebben ze vast spijt van'

16-10-2021 16:15

Ajax heeft spijt dat het Arnaut Danjuma niet naar Amsterdam heeft gehaald. Dat stelt Mike Verweij, clubwatcher van De Telegraaf. De vleugelaanvaller zou hoog op de scoutinglijstjes van directeur voetbalzaken Marc Overmars hebben gestaan.

Danjuma keerde maandagavond terug in het Nederlands elftal tijdens de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Gibraltar en scoorde zelfs in die wedstrijd. De ontwikkeling van de aanvaller, die nu bij Villarreal speelt, zorgt voor gemengde gevoelens in Amsterdam. “Ik denk dat Ajax heel veel spijt heeft dat ze hem niet gekocht hebben”, zegt Verweij in de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf.

De Amsterdammers hadden de vleugelspeler namelijk al langer op de korrel. “In de tijd dat hij bij NEC en Club Brugge speelde, was Ajax zeker voor hem in de markt”, legt de journalist uit. “Ajax heeft hem heel hoog op de lijst gehad, maar uiteindelijk niet doorgepakt. Ik denk dat Marc Overmars daar nu wel spijt van heeft.”

In 2018 verkocht NEC Danjuma voor drie miljoen euro aan Club Brugge, dat een jaar later maar liefst dertien miljoen winst op hem maakte toen Bournemouth aan klopte. Na twee goede jaren voor The Cherries telde Villarreal afgelopen zomer 25 miljoen neer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!