Nieuws

Unnerstall over Nederlands paspoort: 'Vind het wel grappig, maar het kan niet'

Unnerstall over Nederlands paspoort: 'Vind het wel grappig, maar het kan niet'

01-04-2022 09:08 Laatste update: 09:09

Lars Unnerstall zal niet onder de lat komen te staan bij het Nederlands elftal. Er wordt gefilosofeerd over de mogelijkheid om de keeper van FC Twente een Nederlands paspoort te geven, maar zover zal het volgens Unnerstall niet gaan komen.

"Ik vind het wel grappig, maar het kan niet. Daarvoor moet je vijf jaar in Nederland wonen", zegt de 31-jarige sluitpost in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb maar twee jaar in Nederland gewoond en woon inmiddels weer in Duitsland. Los daarvan weet ik ook niet of ik het zou doen als het wel mogelijk was."

Unnerstall schat zijn kansen op een debuut bij de Duitse nationale ploeg nihil in. "Daar staat ene Manuel Neuer onder de lat. En dan hebben ze nog keepers als Marc-André ter Stegen, Kevin Trapp, Bernd Leno en Oliver Baumann erachter zitten. Duitsland is een groot land en heeft veel goede keepers. Aan de Duitse ploeg denk ik helemaal niet."

De keeper van FC Twente kijkt tot dusver tevreden terug op het seizoen. "Het is een prima seizoen voor mij. Of het mijn beste jaar is, weet ik niet. Ik houd er ook niet zo van om de hele tijd over mezelf te praten. Natuurlijk zijn de complimenten mooi, maar het wordt ook wel een beetje overdreven. Er zijn ook wedstrijden geweest dat we kapot goed stonden te verdedigen, zodat ik niet eens een bal op doel kreeg", besluit Unnerstall.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!