Nieuws

'PSV richt vizier op oude bekende, concurrentie van Flamengo en Olympique Lyon'

'PSV richt vizier op oude bekende, concurrentie van Flamengo en Olympique Lyon'

01-04-2022 07:49 Laatste update: 09:52

PSV heeft Andreas Pereira in het vizier. De Eindhovenaren onderzoeken de opties om de Braziliaan naar het Philips Stadion te halen.

Dat meldt ESPN. Pereira speelt dit seizoen op huurbasis voor Flamengo. De Brazilianen willen ver gaan om de 26-jarige middenvelder definitief over te nemen van Manchester United. Zo zou Flamengo bereid zijn om ongeveer negen miljoen euro te betalen voor Pereira plus een doorverkoopclausule van ongeveer 25%.

De middenvelder is geen onomstreden basiskracht bij Flamengo. PSV probeert hier dankbaar gebruik van te maken en heeft geïnformeerd naar de huidige status van de onderhandelingen tussen Manchester United en Flamengo. Naast de Eindhovenaren, zou ook Olympique Lyon interesse hebben in de spelmaker. Volgens Globoesporte zullen de gevraagde transfersom en het salaris voor beide ploegen geen problemen moeten opleveren.

Pereira speelde tussen 2005 en 2011 voor PSV, alvorens hij naar de jeugdafdeling van Manchester United verkaste. De Braziliaan kent de Nederlandse cultuur en de club. Dit zou mogelijk in het voordeel van de Eindhovenaren kunnen uitpakken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!