Nieuws

Ibrahimovic: 'Als speler heeft Ajax me niet meer nodig, ze zijn echt goed'

Ibrahimovic: 'Als speler heeft Ajax me niet meer nodig, ze zijn echt goed'

31-03-2022 21:21 Laatste update: 23:53

Zlatan Ibrahimovic vertelt tegenover Jhonny de Mol dat het leven als veertigjarige topvoetballer niet altijd van zijn leien dakje gaat. Ook reageert de spits op een mogelijke terugkeer naar Ajax.

De Mol sprak Ibrahimovic naar aanleiding van zijn nieuwe boek. De spits kreeg de vraag of hij een terugkeer in Amsterdam niet zou zien zitten. "Ik zal Amsterdam altijd onthouden vanwege de grote impact die het had op mijn carrière", aldus Zlatan in een interview met De Mol voor HLF8.

"Ik ben erg blij dat ik de 'Ajax school' heb gevolgd. Ik ben de speler geworden die ik nu ben omdat ik bij Ajax heb gezeten. Ajax is de club die me aan de wereld presenteerde. Daar ben ik erg dankbaar voor. Als ik ooit kan terugkeren, waarom niet? Niet om te spelen denk ik. Ik denk dat ze goed genoeg zijn zonder mij. Ze hebben mij niet nodig. Ze zijn echt goed."

Ibrahimovic heeft het in zijn nieuwe boek onder meer het feit dat de jaren beginnen te tellen bij hem. De Mol merkt op dat de spits zijn menselijke kant toont in het boek. "Ik dacht dat ik Superman was", aldus de Zweed.

"Op een bepaalde leeftijd kwam ik erachter dat ik dat niet ben: ik moet veel meer op mijn lichaam letten dan vroeger. Elke ochtend als ik wakker word, zijn de eerste vijf tot tien minuten zwaar. Ik heb een vaste routine in de ochtend en probeer zo fit mogelijk te blijven, zodat ik op top level kan blijven. Vanaf je dertigste gaat de pijn niet meer weg, maar verplaatst het zich in je lichaam."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!