Nieuws

Oud PSG'er Bakker over transfer: 'Er zijn mensen die me voor gek verklaarden'

Oud PSG'er Bakker over transfer: 'Er zijn mensen die me voor gek verklaarden'

31-03-2022 20:49

Mitchel Bakker is blij met zijn beslissing om afgelopen zomer de deur bij Paris Saint-Germain achter zich dicht te trekken. De linksback verdient inmiddels zijn brood bij het Duitse Bayer Leverkusen en rept over de 'belangrijkste stap' in zijn carrière

Volgens de Nederlandse verdediger verklaarden mensen hem voor gek toen hij besloot weg te gaan uit Parijs. "Ja, er zijn mensen geweest die me voor gek hebben verklaard", vertelt Bakker aan Voetbal International. "Die zeiden: "Mitta, wat ga je doen? Je gaat toch niet weg bij PSG?" Maar ik moet wedstrijden spelen, uren maken. Net als andere jonge spelers", verklaart hij.

Bakker schipperde bij PSG tussen bank en basis. "Eerst speelde ik vijf, zes hele wedstrijden in de maand bij PSG. Later was dat een keer een invalbeurtje. Dat is gewoon niet genoeg. Het klinkt allemaal heel mooi, maar aan het einde van de dag wil je spelen", vervolgt de offensieve back.

"Kijk naar het aantal wedstrijden dat ik in Duitsland heb gespeeld. Het is gewoon een goede keuze geweest", besluit Bakker. De statistieken onderschrijven zijn uitspraak. In totaal kwam hij bij Bayer Leverkusen dit seizoen tot 23 wedstrijden verdeeld over 1.794 speelminuten. Bij Les Parisiens kwam hij in het seizoen 2020/21 tot 2.439 minuten in veertig optredens.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!