Nieuws

'Luuk de Jong bezig aan laatste maanden bij Barcelona, Sevilla denkt aan verkoop'

'Luuk de Jong bezig aan laatste maanden bij Barcelona, Sevilla denkt aan verkoop'

31-03-2022 20:38

Volgens Mundo Deportivo ligt de toekomst van Luuk de Jong niet bij FC Barcelona. Naar verluidt is Sevilla - zijn eigenlijke werkgever - van plan om hem in de zomer terug te halen naar Andalusië en hem vervolgens direct te koop te zetten.

Gezien het medio 2023 aflopende contract van De Jong lijkt het waarschijnlijk dat de Rojiblancos in de zomer afscheid willen nemen. Dinsdag werd nog duidelijk dat de aanvaller nog altijd warme banden onderhoudt met zijn vorige club PSV. Een terugkeer naar Brabant lijkt dan ook geen vreemde stap. Bij de Eindhovenaren pakte hij meerdere prijzen en groeide hij tot topscorer van de Eredivisie.

Deze jaargang wordt de lange spits verhuurd door Sevilla aan de Blaugranas. Met veel scepsis werd de Nederlander bij zijn komst ontvangen door de Barcelona-fans. De Jong moest de naar Atlético Madrid vertrokken Luis Suárez en Antoine Griezmann doen vergeten. In eerste instantie kwam hij amper aan de bak, maar in 2022 was hij uiterst belangrijk door diverse doelpunten voor zijn rekening te nemen en won hij langzamerhand aan vertrouwen onder de supporters. Inmiddels zit hij, mede door de komst van veel nieuwelingen in januari, weer voornamelijk op de bank onder Xavi Hernández.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!