Nieuws

Meerdere contracten opgezegd door NEC: routiniers Baretto en Bony ontvangen brief

Meerdere contracten opgezegd door NEC: routiniers Baretto en Bony ontvangen brief

31-03-2022 18:50

NEC heeft diverse aflopende contracten formeel opgezegd, volgens diverse media uit het oosten van Nederland. Het zou gaan om onder meer het contract van routinier Édgar Barretto.

Cas Odenthal, Rens van Eijden, Javier Vet zijn andere spelers met een aflopende verbintenis, die vooralsnog geen uitzicht hebben op een nieuwe overeenkomst bij NEC. Doordat Jonathan Okita en Wilfried Bony bezig zijn aan hun eerste contract, is die van hen niet formeel opgezegd. Dat moet volgens de CAO alleen als een contract tussendoor verlengd is: dat is bij beide aanvallers niet het geval.

In andere gevallen moeten spelers voor 1 april een ontslagbrief ontvangen. Dat geldt dus voor de vier bovengenoemde NEC'ers. "Het is club policy om onze aflopende contracten formeel op te zeggen", zegt een woordvoerder van de Nijmeegse club tegen De Gelderlander. "De komende periode gaan we een nieuwe onderhandelingsfase in", houdt de zegspersoon een slag om de arm.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!