Nieuws

Opzienbarend EK-bid van Rusland is serieus: 'Het gaat niet over de korte termijn'

Opzienbarend EK-bid van Rusland is serieus: 'Het gaat niet over de korte termijn'

31-03-2022 18:10

Het verbazingwekkende Russische bid voor het EK van 2028 of 2032 is serieus. Dat heeft de grote man achter de kandidatuur, Alexei Sorokin, bevestigd.

Gezien de annexatie die Rusland in Oekraïne begon is het bid op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Wegens de oorlog die president Vladimir Poetin onteketende in het buurland, werd Rusland al uitgesloten van verdere deelname aan de knock-outfase in de strijd om een WK-ticket.

"Onze plannen voor de organisatie van het EK betreffen de toekomst, het gaat niet over de korte termijn", reageert Sorokin op het FIFA-congres, geciteerd door De Telegraaf. "We hebben de ervaring, de infrastructuur en de passie voor sport en dan voor het voetbal in het bijzonder", doelt hij op het WK 2018 dat de Russen reeds organiseerden.

Een Oekraïense delegatie ontbrak tijdens het evenement in de Qatarese hoofdstad Doha. Wel was er een videoverbinding met het Oostblokland. "Ik begrijp dat de situatie voor hen heel moeilijk en emotioneel is", reageert Sorokin op het conflict. "Ik ken de meeste voetbalbestuurders uit Oekraïne al heel lang. Maar ik ben hier niet om over politiek of militaire activiteiten te praten. Ik ben hier voor het voetbal", aldus de Rus.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!