Breaking news

Haaland is terug in basisopstelling van Dortmund en zal ook Ajax-uit gaan halen

Haaland is terug in basisopstelling van Dortmund en zal ook Ajax-uit gaan halen

16-10-2021 14:56

Erling Haaland is weer fit en zal dus dinsdag in de Champions League tegen Ajax uit kunnen komen. De Noorse spits staat in de basis bij Borussia Dortmund, dat het zaterdagmiddag opneemt tegen FSV Mainz.

Haaland lag een tijdje uit de roulatie met een blessure en moest daardoor ook de interlands met Noorwegen aan zich voorbij laten gaan. Het was onzeker of de aanvaller het treffen in het miljardenbal met Ajax zou gaan halen, maar dat is dus ruim gelukt. Drie dagen voor dat duel staat de doelpuntenmachine al in de basis bij BVB.

De Noor wordt in de aanvalslinie vergezeld door Donyell Malen. De voormalig PSV’er zal meer vanaf de linkerkant gaan komen en moet met zijn snelheid voor extra wapens rondom Haaland zorgen. Julian Brandt, Marco Reus en Jude Bellingham zijn dan verantwoordelijk voor de aanvoer vanaf het middenveld.

Ajax en Dortmund spelen dinsdagavond in de Johan Cruijff Arena tegen elkaar. Beide teams hebben hun eerste twee groepsduels in de Champions League gewonnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!