Nieuws

Update: Bosz' Lyon heeft Braziliaanse Shakthar-aanvaller definitief binnen

Update: Bosz' Lyon heeft Braziliaanse Shakthar-aanvaller definitief binnen

31-03-2022 14:38 Laatste update: 14:39

Peter Bosz heeft buiten de transferperiode om zakengedaan met het Oekraïense Shakthar Donetsk. De Braziliaan Tetê speelt voor de rest van het seizoen voor Olympique Lyon.

Door de invasie van Rusland in Oekraïne werd de nationale competitie stilgelegd. Spelers ontvluchtten het land massaal en de UEFA besloot dat het zowel de Russische als Oekraïense spelers vrijstaat een tijdelijke verbintenis bij een andere club aan te gaan. Van deze mogelijkheid hebben Les Gones dus gebruik gemaakt, volgens L'Équipe.

De gezaghebbende Franse krant weet ook dat er meerdere opties waren voor Tetê. Zo waren naar verluidt Manchester United en FC Barcelona geïnteresseerd in zijn verrichtingen, maar heeft L'OL die clubs af weten te troeven.

Het contract van de aanvaller loopt bij Shakhtar door tot medio 2023. In zeventien wedstrijden was hij dit seizoen goed voor negen treffers. Vooralsnog is het de bedoeling dat tijdelijk vertrokken spelers in juni terugkeren bij hun eigenlijke werkgever.

Update: Via een gelikte video heeft Olympique Lyon de komst van de Braziliaan Tetê wereldkundig gemaakt. De aanvaller speelt voor de rest van het seizoen voor de gevallen Franse club, die een teleurstellend seizoen doormaken. De Europese campagne kan het seizoen redden: Les Gones staan in de kwartfinale van de Europa League. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!