Nieuws

De Haan adviseerde Van Nistelrooy: 'Dit wordt dansen op een dun koord'

De Haan adviseerde Van Nistelrooy: 'Dit wordt dansen op een dun koord'

31-03-2022 12:38

Foppe de Haan heeft openbaart dat hij Ruud van Nistelrooy adviseerde aan de slag te gaan als trainer bij zijn voormalig werkgever sc Heerenveen. De voormalige doelpuntenmachine gaat echter aan de slag bij PSV, zo maakte de Eindhovense club eerder deze week bekend.

"Leek me een mooie stap", reageert de gewezen 78-jarige trainer in De Volkskrant. "Hij doet het goed bij Jong PSV en toen hij begon als trainer vroeg hij me werkelijk het hemd van het lijf. Ik dacht: zo, die wil er echt voor gaan." Het was uiteindelijk algemeen directeur Marcel Brands die Van Nistelrooy overtuigde om aan de slag te gaan bij PSV.

De Haan is erg benieuwd hoe de topspits van weleer gaat presteren bij zijn eerste Eredivisie-klus als eindverantwoordelijke. "Trainen gaat om voetbalverstand, maar ook om methodische en didactische kennis. Dat moet je ontwikkelen", vervolgt hij tegenover de ochtendkrant. De komende drie jaar staat Van Nistelrooy aan het roer in Brabant. In zijn kielzog keert ook Fred Rutten als assistent-trainer terug bij PSV.

"Het wordt dansen op een dun koord. Hij heeft krediet door zijn spelersverleden, maar er zullen daardoor ook hoge verwachtingen zijn", vervolgt De Haan. Al in de tijd dat van Van Nistelrooy bij Heerenveen speelde, zag zijn voormalig trainer dat er meer dan een voetballer in hem schuilde. "Hij dacht graag mee en had aardige ideeën over voetbal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!