Nieuws

Ronald de Boer doet controversiële uitspraak: 'Dodental Qatar klopt niet'

Ronald de Boer doet controversiële uitspraak: 'Dodental Qatar klopt niet'

31-03-2022 12:04 Laatste update: 12:06

Ronald de Boer heeft voor controverse gezorgd door een aantal opmerkelijke uitspraken te doen in het praatprogramma Jinek. Volgens de gewezen voetballer kloppen de cijfers over de overleden arbeidsmigranten in Qatar niet.

Het onderzoek naar de misstanden van de aanbouw van stadions in het oliestaatje werd gedaan door het gezaghebbende The Guardian. De Britse krant kwam uiteindelijk tot de conclusie dat er 6.500 mensen overleden zijn. "Dat is uit zijn verband gerukt", reageert De Boer in de talkshow. "Totale onzin. Het is allemaal op een hoop gegooid. Van een lerares tot een schoonmaker tot iemand die op de bouw werkt, daar zijn die nummers van gemaakt", is de opmerkelijke reactie van de gewezen voetballer.

Volgens De Boer draagt het organiseren van het WK in Qatar juist bij aan betere omstandigheden. "Het minimumloon is ingevoerd, de veiligheid van mensen die aan het stadion werken is verbeterd, dus als we zeggen: sport kan wat betekenen, dan is dat zeker gebeurd", aldus De Boer.

De voormalig Oranje international bracht zijn laatste jaren van zijn spelerscarrière al door in het Midden-Oosten. Daarnaast was hij als ambassadeur van Qatar betrokken bij de organisatie. Door die rol oogstte hij veel kritiek. "Ik word er een beetje moe. Er zijn zoveel bedrijven en grote namen. David Beckham en Xavi, de trainer van FC Barcelona, zijn ambassadeur. Denk je nou echt dat dat achterlijke gasten zijn?", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!