Nieuws

'Natuurlijk ben ik bezig met het WK, systeem met vijf verdedigers ligt mij wel'

'Natuurlijk ben ik bezig met het WK, systeem met vijf verdedigers ligt mij wel'

31-03-2022 07:48 Laatste update: 07:48

Mitchell Bakker hoopt nog altijd dat hij door Louis van Gaal opgeroepen zal worden voor het WK in Qatar. De linksback van Bayer Leverkusen heeft aardig wat concurrentie voor zich, maar hij denkt dat hij van toegevoegde waarde kan zijn in het nieuwe systeem van de bondscoach.

Daley Blind, Owen Wijndal en Tyrell Malacia staan op dit moment boven Bakker in de pikorde. Desondanks houdt de verdediger van het Duitse Leverkusen vertrouwen. "Zolang ik hier bij Jong Oranje zit, doe ik gewoon mijn best", laat Bakker optekenen door Voetbal International. "Maar natuurlijk wil ik bij het WK in Qatar zijn! Ik wil me daar melden, spelen voor Oranje. Maar dat mag nog niet zo zijn…"

Bakker is van mening dat het nieuwe systeem van Van Gaal goed past bij zijn kwaliteiten. "Dat ligt mij inderdaad wel, zo’n systeem met vijf verdedigers. Dan komen mijn kwaliteiten wel naar boven", zegt de 21-jarige verdediger. "En ja, natuurlijk ben ik bezig met het WK. Elke Nederlandse voetballer toch? Ik moet het gewoon laten zien bij de club en Jong Oranje. Hopelijk zit ik er dan vanzelf een keertje bij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!