Nieuws

'Van Nistelrooy is een aimabele man, maar durft ook harde beslissingen te nemen'

'Van Nistelrooy is een aimabele man, maar durft ook harde beslissingen te nemen'

31-03-2022 07:26 Laatste update: 07:28

Guus Hiddink noemt de keuze voor Ruud van Nistelrooy als nieuwe hoofdtrainer van PSV mooi en verstandig. Ondanks dat Van Nistelrooy een 'aimabele man' is, weet Hiddink dat hij op de juiste momenten ook hard kan zijn.

"Ruud heeft een enorme carrière gemaakt als speler, in Engeland, Spanje en Duitsland. En hij heeft vervolgens ook bewust geïnvesteerd in zijn trainerscarrière. Daarom is het heel mooi dat hij nu PSV-trainer is geworden", steekt Hiddink van wal in gesprek met de NOS.

De voormalig hoofdtrainer van PSV wordt de afgelopen periode vaak genoemd als 'klankbord' van de Eindhovenaren. "Dat woord is iets te prominent in de pers gekomen. Ik praat af en toe met John de Jong (technisch directeur, red.) en Toon Gerbrands (algemeen directeur, red.), ook de afgelopen maanden. Dan ga je een beetje filosoferen over wie Roger Schmidt moet opvolgen. En dan komen er allemaal namen naar voren, waaronder die van Van Nistelrooy."

Van Nistelrooy zette in 2014 zijn eerste stappen in het trainersvak. Uitgerekend Hiddink nam hem onder zijn hoede. De leermeester adviseerde de voormalig Oranje-international om zijn trainersdiploma zo snel mogelijk te behalen. "Het is een heel aimabele man, hij praat mooi en brengt de dingen verstandig naar voren", zegt Hiddink. "Maar hij weet wel wat het voetbal brengt en ik denk dat hij ook harde en gedurfde beslissingen durft te nemen. Want je hebt altijd met mensen te maken en je moet soms echt vervelende beslissingen nemen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!