Nieuws

Voormalig Feyenoord-talent maakt indruk: 'Word vaker vergeleken met Bergkamp'

Voormalig Feyenoord-talent maakt indruk: 'Word vaker vergeleken met Bergkamp'

30-03-2022 20:39 Laatste update: 20:40

Salah-Eddine Oulad M'Hand is hard op weg om zijn Premier League-droom te verwezelijken. Hij maakte in 2020 de overstap van Feyenoord naar Arsenal en zat al een aantal keer bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal de Londense grootmacht.

Oulad M'Hand wordt vaak vergeleken met Robin van Persie, die in 2004 dezelfde overstap maakte. "Ja, die gelijkenissen ken ik ook, maar ik word hier vaker vergeleken met Dennis Bergkamp, vanwege mijn balgevoel. Bergkamp is een legende, dus dat is wel leuk. Maar wat ik vooral wil, is zélf naam maken", steekt de talentvolle Hagenaar in gesprek met het Algemeen Dagblad van wal.

De jeugdspeler van Arsenal zat dit seizoen al een aantal keer bij de wedstrijdselectie. "Tegen Leeds United in de Carabao Cup was de eerste keer. Die ochtend trainde ik nog met de Onder 23, tot ik opeens moest stoppen met trainen om me voor te voorbereiden op de wedstrijd van die avond. Ik heb meteen mijn oma en broertje gebeld en tickets geregeld", aldus Oulad M'Hand. 

Tot op heden debuteerde M'Hand nog niet voor de hoofdmacht van Arsenal, desondanks is hij dankbaar voor alle mooie momenten. "Spelen en trainen bij een Premier League-club had al een einddoel in mijn carrière kunnen zijn. Ik ben gezegend dat ik er nu al sta. En een debuut is maar een debuut, het gaat erom wat je in de vijftien jaar erna doet. Dan kun je, zoals Bergkamp deed, echt geschiedenis schrijven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!