Nieuws

Schokkend nieuws: Zambiaanse arts omgekomen bij rellen Nigeria-Ghana

Schokkend nieuws: Zambiaanse arts omgekomen bij rellen Nigeria-Ghana

30-03-2022 16:11 Laatste update: 16:14

Joseph Kabungo is overleden tijdens de supportersrellen na het duel tussen Nigeria en Ghana. De arts van de Afrikaanse voetbalbond CAF kon zich niet verweren in het openlijke geweld, waarna hij uiteindelijk om het leven gekomen is.

Het duel tussen Nigeria en Ghana eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dit betekent dat Ghana ten koste van Nigeria naar het WK-voetbal in Qatar zal gaan. Na afloop van de wedstrijd bestormden woendense Nigeriaanse fans het veld. Kabungo, die aanwezig was als dopingofficial, is tussen al het geweld om het leven gekomen. Volgens lokale media is hij nog wel gereanimeerd, maar dit bleek tevergeefs. De Zambiaanse arts overleed onderweg naar het ziekenhuis.

De voetbalbond van Zambia bevestigt het overlijden van de Zambiaanse arts. Het Afrikaanse land kon echter nog geen details geven over de doodsoorzaak. 'We wachten nu op de rapporten van de CAF en FIFA over wat er precies is gebeurd', aldus de bond. Volgens NU.nl zou een Ghanese sportjournalist gezien hebben dat Kabungo geslagen en vertrapt werd toen supporters het stadion in alle hectiek probeerden te verlaten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!