Nieuws

Vrouwen niet welkom bij interland Iran: bond vreest voor WK deelname

Vrouwen niet welkom bij interland Iran: bond vreest voor WK deelname

30-03-2022 14:56

De Iraanse voetbalbond vreest dat het wordt uitgesloten van het WK voetbal in Qatar. Dinsdagavond speelde het land de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Libanon in het Imam Reza Stadium, waar de politie vrouwen met geweld de toegang heeft geweigerd.

Het ministerie van Sport stelde eerder 2000 kaarten beschikbaar voor de vrouwen, maar bij aankomst bij het stadion mochten zij niet naar binnen. De Iraanse politie gebruikte pepperspray toen de vrouwen hiertegen in opstand kwamen.

'We horen verontrustend nieuws van de wereldbond FIFA en de Aziatische bond AFC', schreef Mehrdad Seradschi, bestuurslid bij de Iraanse bond, op Twitter. 'Mocht er een uitsluiting komen voor Iran, dan zijn de betrokkenen bij dit bittere incident in Mashad verantwoordelijk.'

De FIFA is de afgelopen jaren druk bezig geweest om het voetbal in Iran toegankelijk te maken voor vrouwen, waar het islamitische regime vrouwen zou verbienden om een stadion te bezoeken. Onder druk van de FIFA ging het eerder goed bij wedstrijden van het Iraanse voetbalelftal, waar vrouwen in het nationale stadion in Teheran aanwezig waren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!