Nieuws

KNVB niet blij met spreekkoren bij Oranje: 'Voor sommigen nog steeds kwetsend'

KNVB niet blij met spreekkoren bij Oranje: 'Voor sommigen nog steeds kwetsend'

30-03-2022 13:53

De KNVB heeft zich woensdag uitgesproken tegen de homo-onvriendelijke spreekkoren die dinsdag te horen waren tijdens het oefenduel tussen Nederland en Duitsland. De bond vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in de stadions.

Tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Duitsland was het spreekkoor 'Alle Duitsers zijn homo' meerdere keren te horen. Dat kan niet door de beugel volgens de KNVB, die zich inzet voor de LHBTI-acceptatie. 'De spreekkoren gisteren waren - mede omdat men hierop werd aangesproken door stewards - kortstondig en niet frequent, maar nog steeds voor sommigen kwetsend', staat in de verklaring, die is ondertekend door directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen. 'Uitsluiting hoort niet bij wat een voetbalfeest voor iedereen moet zijn. Het is inmiddels 2022, we moeten beter en verder zijn dan dit.'

Oranje wist de partij tegen Die Mannschaft niet winnend af te sluiten, het werd 1-1 in de Johan Cruijff Arena. Thomas Müller en invaller Steven Bergwijn waren goed voor de doelpunten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!