Nieuws

Hansma per één april aan de slag als nieuwe technisch manager bij Almere City

Hansma per één april aan de slag als nieuwe technisch manager bij Almere City

30-03-2022 12:45

Almere City FC is er in geslaagd een nieuwe technisch manager te vinden, maakt de club bekend op de officiële kanalen. Johan Hansma neemt het stokje over van Teun Jacobs, die na dit seizoen zal vertrekken bij de nummer dertien uit de Keuken Kampioen Divisie.

Hansma tekent een contract voor één jaar bij de Almere City en was zelf ook actief als voetballer. Als centrale verdediger kwam hij onder meer uit voor PEC Zwolle en SC Heerenveen. Bij de club uit Friesland keerde hij later terug als commercieel manager en werd hij in 2010 technisch manager. In 2013 besloot Hansma te vertrekken bij Heerenveen om vervolgens zijn eigen managementbureau op te richten: Futuralis Football Group.

John Bes, algemeen directeur van Almere, is blij met het aantrekken van Hansma. 'Johan past met zijn ervaring als zaakwaarnemer en technisch manager perfect in de profielschets die wij hebben opgesteld', luidt zijn verklaring. 'Hij heeft een indrukwekkend netwerk en een uitstekende staat van dienst op het gebied van scouten en verkopen van spelers. Verder is Johan een prettig mens met wie het goed samenwerken is', besluit de algemeen directeur.

De sportieve prestaties van Almere City blijven nogal achter dit seizoen. Op dit moment staat de club uit Flevoland op een dertiende plaats, terwijl vorig seizoen een eindnotering had als nummer vier op de ranglijst. Vrijdag speelt Almere City een thuiswedstrijd tegen nummer drie Excelsior.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!