Nieuws

Tavsan maakt indruk: 'Ik denk dat de trainer mij niet meer kan passeren'

Tavsan maakt indruk: 'Ik denk dat de trainer mij niet meer kan passeren'

30-03-2022 10:38 Laatste update: 11:47

Elayis Tavsan was dinsdagavond de matchwinner bij Jong Oranje. De aanvaller van NEC wist twee keer het net te vinden in het cruciale duel met Jong Zwitserland.

Jong Oranje leek voor een lastig karwei te staan toen Wouter Burger met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten. Met tien man draaiden de Nederlandse talenten echter de wedstrijd om. Dankzij invaller Tavsan won het alsnog van de Zwitserse leeftijdsgenoten en zet het daarmee een grote stap richting het WK. De aanvaller rende na zijn tweede goal richting de dug-out waar hij trainer Erwin van de Looi in de armen vloog.

"Om hem te bedanken dat ik mocht invallen. Ik denk dat ik hem wel een dienst heb bewezen", vertelt hij aan De Telegraaf. "Vlak voor de wissel zei de trainer het nog een keer: doe je ding. Ga voor de actie en probeer het verschil te maken. Ik denk dat ik goed heb geluisterd. Dat ik de winnende zou maken, in een wedstrijd als deze. Dat zat echt in mijn hoofd. Maar ik scoor er gewoon twee, fantastisch", vervolgt de jongeling. "Ik denk dat de trainer mij voor de laatste drie kwalificatieduels in juni niet meer kan passeren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s