Reactie

Van Gaal laat niets los over gesprek met spelers: 'Dat gaat jullie niets aan'

Van Gaal laat niets los over gesprek met spelers: 'Dat gaat jullie niets aan'

30-03-2022 07:48 Laatste update: 10:03

Louis van Gaal is tevreden over de afgelopen interlandperiode. De bondscoach van het Nederlands elftal stond de NOS te woord na het 1-1 gelijkspel, op een manier zoals alleen hij dat kan.

Van Gaal zag dat zijn ploeg het in de eerste helft moeilijk had met het veldspel van Duitsland. Achterin gaf Nederland op een paar kansen na weinig weg, maar het liep vlak voor rust toch tegen een tegendoelpunt aan van Thomas Müller. "Dat was omdat Denzel Dumfries die bal zomaar weg schoot." In de tweede helft zag de trainer een ander, beter Oranje, dat na een uur gevaarlijk werd via Matthijs de Ligt. "De Ligt die die bal over schiet... Als Klaassen daar staat, dan hangt die gewoon."

Het tv-publiek moest even wachten op de uitleg van Van Gaal na de wedstrijd. De bondscoach had hier een verklaring voor: hij wilde eerst in gesprek met zijn spelers. Over wat er precies is gezegd, laat de oefenmeester niets los. "Dat gaat jullie niets aan. Dat is voor de spelers. Dat gaat veel verder dan dat ik voor een camera kan zeggen. Ik spreek jongens aan op wat ze wel en niet goed deden."

Wat Van Gaal wel wil zeggen, is dat hij te spreken is over hoe zijn ploeg zich heeft gemanifisteerd. "We hebben een fantastische week achter de rug, we hebben in één week het systeem geïmplementeerd. We speelden tegen twee geweldige landen en we hadden twee keer kunnen winnen. Tegen Duitsland vind ik een gelijkspel niet erg. Ik denk dat het publiek genoten heeft van de strijd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!