Nieuws

Matchwinner Tavsan beleeft droomdebuut: 'Dit had ik niet durven dromen'

Matchwinner Tavsan beleeft droomdebuut: 'Dit had ik niet durven dromen'

29-03-2022 21:50 Laatste update: 30-03-2022 10:03

Elayis Tavsan kan zijn geluk niet op na de overwinning van Jong Oranje op concurrent Zwitserland. De Nederlanders moesten winnen en stonden met tien man tegenover de Zwitsers toen Tavsan door een bevlieging twee keer scoorde en de wedstrijd besliste. 

Tavsan tikte de eerste treffer van dichtbij binnen en schoot de tweede goal heerlijjk in de kruising. "Dit is niet normaal. Dit had ik niet durven dromen. Invallen, twee goals, waarvan ook nog een wereldgoal. De trainer zei: doe lekker je ding, acties maken en proberen te scoren. Ik dacht ook nog van: ik ga die goal maken. Dat ik het dan ook nog twee keer doe, is ongelofelijk", zegt Tavsan na de gewonnen wedstrijd tegenover het Algemeen Dagblad

Bondscoach Ervan van de Looi is trots op zijn speler en prijst het debuut van de NEC-speler in gesprek met ESPN. "Ik vind ook dat Elayis het gewoon verdient, hoe hij getraind heeft. We hebben gezegd: we geven hem een half uur, dan kan hij misschien iets creëren. Dat hij zo invalt kan je alleen maar dromen, natuurlijk."

Door de broodnodige overwinning staat Jong Oranje twee punten achter koploper Zwitserland. De ploeg van Van de Looi heeft een wedstrijd minder gespeeld. Jong Oranje speelt nog drie wedstrijden in de strijd om een EK-ticket. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s