Jong Oranje knokt zich met tien man langs rivaal Zwitserland, droomdebuut Tavsan

29-03-2022 20:45 Laatste update: 21:38

Jong Oranje heeft zich dinsdagavond knap staande gehouden tegen Jong Zwitserland. Elayvis Tavsan werd de matchwinner en beleefde een droomdebuut. Het werd 2-0 voor Oranje, waardoor de ploeg van Erwin van de Looi nog alle kansen heeft om het EK te halen.

Jong Oranje moest winnen om groepswinst in eigen hand te houden in de EK-kwalificatie: op voorhand was de achterstand op Zwitserland vijf punten, maar hadden de Nederlanders een wedstrijd minder gespeeld. Jong Oranje was in de eerste helft de betere ploeg en had met Kenneth Taylor een goede kans. Thomas Buitink leek voor de 1-0 te zorgen, maar de aanvaller van Vitesse bleek buitenspel te staan. Brian Brobbey begon op de bank.

In de tweede helft kwam Brobbey binnen de lijnen en de Ajacied leek voor de openingstreffer te zorgen. Jong Oranje had de scheidsrechter echter niet mee en de treffer van Brobbey werd afgekeurd vanwege een vermeende overtreding van de aanvaller. Tot overmaat van ramp kreeg Wouter Burger zijn tweede gele kaart en moest Jong Oranje met tien man verder.

Nederland bleef ondanks de rode kaart aanvallen, aangezien er gewonnen moest worden, en werd een kwartier voor tijd beloond. Tavsan wist binnen de tikken en beleefde daarmee een droomdebuut. Twee minuten later maakte Tavsan er zelfs 2-0 van door fantastisch met zijn linkerbeen binnen te schieten.

Door de belangrijke overwinning is Jong Oranje nog steeds in de race om een EK-ticket. De achterstand op koploper Zwitserland bedraagt nu twee punten, maar de Zwitsers hebben een wedstrijd meer gespeeld. Jong Oranje heeft nog drie wedstrijden de tijd om de koppositie over te nemen.