Transfernieuws

'Everton-poging voor Van de Beek onzeker: Brands en Benítez oneens'

'Everton-poging voor Van de Beek onzeker: Brands en Benítez oneens'

16-10-2021 12:50

Het is nog maar de vraag of Donny van de Beek in januari de overstap kan maken naar Everton. Director of Football Marcel Brands wil zijn landgenoot graag overnemen van Manchester United, maar manager Rafael Benítez is niet enthousiast, weet The Athletic.

Brands probeerde Van de Beek afgelopen zomer al naar Goodison Park te halen, maar Manchester United liet de 24-jarige middenvelder niet gaan. Daar was Benítez bepaald niet rouwig om, weet het doorgaans goed ingevoerde Engelse medium. De Spanjaard ziet geen plek voor Van de Beek op zijn fysiek sterke middenveld. 

Omdat Benítez een flinke vinger in de pap heeft in het transferbeleid van Everton, is het nog maar de vraag of Brands toestemming krijgt om in januari een nieuwe poging te wagen voor Van de Beek. De Nederlandse directeur 'vecht om relevant te blijven' bij The Toffees, klinkt het. De transfers van Andros Townsend, José Salomón Rondón en Demarai Gray kwamen allemaal uit de koker van de manager.

Brands kondigde begin deze maand nog aan dat de oud-Ajacied op het lijstje staat. "Het is natuurlijk jammer voor Donny. Het is een heel goede speler, geen twijfel over mogelijk. Zo'n jongen wil spelen en wil weer terug naar het Nederlands elftal. Maar je weet dat bij United de druk groot is en de concurrentie enorm", zei hij over de situatie van de negentienvoudig international.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!