Nieuws

Van de Looi op zoek naar 'volwassenheid' in huidige Jong Oranje selectie

Van de Looi op zoek naar 'volwassenheid' in huidige Jong Oranje selectie

29-03-2022 14:21

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi ziet flink wat verschillen tussen zijn huidige selectie en de selectie waarmee hij vorig jaar de halve finale van EK onder 21 wist te behalen. De oefenmeester ziet minder volwassenheid bij zijn ploeg en hoopt dit meer terug te zien tegen de leeftijdsgenoten van Zwitserland dinsdagavond.

Van de Looi legt uit wat hij met volwassenheid bedoelt tegenover De Telegraaf. "Er waren ook meer ’volwassen’ spelers in het oude Jong Oranje. Teun Koopmeiners speelde als aanvoerder van AZ tijdens zijn periode bij Jong Oranje. Perr Schuurs was dat op jonge leeftijd bij Fortuna Sittard al geweest. En Dani de Wit is natuurlijk ook een enorme persoonlijkheid. Al mag duidelijk zijn dat we ook nog redelijk aan het begin van de cyclus staan en het EK pas in 2023 is. We kunnen nog flinke stappen zetten.”

Naast verschillen in volwassenheid mist de oud Eredivisie-trainer ook creativiteit bij de huidige jongens. "Met spelers als Cody Gakpo, Calvin Stengs en Noa Lang had het vorige Jong Oranje buitenspelers met flink wat creativiteit. Nu zijn er bijna geen buitenspelers meer." Van de Looi ziet andere kwaliteiten in zijn ploeg. Die kwaliteiten liggen volgens hem meer op het collectieve vlak.

Jong Oranje neemt het dinsdagavond op tegen Jong Zwitserland in de Adelaarshorst in Deventer. De elf die Van de Looi zal opstellen, zullen moeten winnen van de koploper in de groep om rechtstreekse kwalificatie voor het EK in 2023 in zicht te houden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!