Nieuws

Engels record voor stokoude League Two-club: álle 91 (!) profclubs verslagen

Engels record voor stokoude League Two-club: álle 91 (!) profclubs verslagen

29-03-2022 13:10

League Two-club Port Vale FC heeft zaterdag een record gepakt in het Engelse profvoetbal.  De laagvlieger is de eerste club die alle 91 clubs uit het Engelse profvoetbal heeft verslagen.

Port Vale kwam in het bijna 150-jarige bestaan nooit hoger dan het tweede niveau van Engeland. Toch heeft de club ook alle twintig clubs uit de Premier League een keer weten te verslaan. De in 1876 opgerichte club uit Stoke-on-Trent versloeg in al die jaren alle clubs uit de Championship, League One en Legue Two, bij elkaar ook wel de Football League genoemd. Geen enkele club heeft dat ooit eerder gepresteerd.

De laatste club die aan het rijtje toegevoegd moest worden was Sutton United. Zaterdag won Port Vale van deze ploeg. De promovendus won eerder dit seizoen nog met 4-3 van Port Vale, waardoor het record even op zich liet wachten.

Port Vale heeft ook al het record voor de meeste seizoenen in de Football League zonder op het hoogste niveau uit te komen (110). Ook speelde er geen een club langer op het tweede niveau zonder promotie naar het hoogste niveau (41 seizoenen). Momenteel strijdt de ploeg van Darrel Clarke voor promotie naar de League One. Port Vale staat op de vierde plek, wat aan het einde van het seizoen play-offs zou betekenen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!