Nieuws

'Ik denk dat Ajax het idee heeft dat ze niet de hoofdprijs hoeven te betalen'

'Ik denk dat Ajax het idee heeft dat ze niet de hoofdprijs hoeven te betalen'

28-03-2022 20:06

Mike Verweij denkt dat Ajax niet de hoofdprijs hoeft te betalen om Brian Brobby na dit seizoen los te weken bij RB Leipzig. De club uit Duitsland liet weten vanaf de zomer weer op de spits te rekenen, maar de Ajax-watcher van De Telegraaf ziet kansen voor de Amstedammers, bespreekt hij in de podcast 'Kick-off' van de Amsterdamse krant.

"Dat moet Leipzig ook roepen", aldus Verweij over de uitspraken vanuit Leipzig over een toekomst voor Brobbey bij de club. "Leipzig wil zo veel mogelijk geld voor hem krijgen. Als hij echt weg wil bij die club – en daar kan ik me wel iets bij voorstellen – dan willen zij de hoofdprijs. Dit is onderdeel van het spel. Ajax zal op de achtergrond toekijken, want de bal ligt nu bij Brobbey en zijn zaakwaarnemer. Die zullen oorlog gaan maken als hij echt weg wil."

"Ik denk dat Ajax het idee heeft dat ze voor hem niet de hoofdprijs hoeven te betalen", vervolgt Verweij. "Het wordt heel vervelend voor Leipzig als zij een speler terugkrijgen die van ellende niet meer wil en kan voetballen. Hij staat echt op het punt dat hij héél graag terug wil naar Amsterdam. Zo’n jongen die een verkeerde keuze heeft gemaakt, verdient een tweede kans."

Het zijn niet alleen de voetballende kwaliteiten die Brobbey geliefd maken bij Ajax. Ook op persoonlijk vlak is de spits een speler die er goed op staat bij de Amsterdammers. "Waar je ook komt, het is een ontzettend innemende jongen. Hij is een hele aardige gozer. Iedereen binnen Ajax vindt hem een topkerel. Dat zal meespelen waarom de een wel en de ander niet wordt teruggehaald. Ik denk wel dat Ajax hem terug wil."

Brobbey keerde afgelopen winter terug bij Ajax, de club die hij in de zomer ervoor verliet. De Amsterdammer heeft nog een contract tot de zomer van 2025 in Leipzig. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!