Nieuws

'Aké sprak Van Gaal aan bij Oranje: 'Laat mij dan naar huis gaan''

'Aké sprak Van Gaal aan bij Oranje: 'Laat mij dan naar huis gaan''

16-10-2021 09:57 Laatste update: 14:23

Nathan Aké is in de afgelopen interlandperiode afgestapt op bondscoach Louis van Gaal. De Manchester City-verdediger zat twee wedstrijden op de tribune en was liever bij zijn familie gebleven.

Een maand geleden verloor Aké zijn vader, op de avond dat hij een doelpunt maakte tegen RB Leipzig in de Champions League. Van Gaal besloot hem wel op te roepen voor Oranje, maar posteerde de verdediger twee keer op de tribune. "Van Gaal heeft hem er tien dagen bij gehad, maar die jongen heeft alleen op de tribune gezeten", vertelt Valentijn Driessen bij Veronica Inside.

"Aké heeft ook gezegd: als je dat nou bij voorbaat weet, laat mij dan naar huis gaan", zo stelt de chef voetbal van De Telegraaf. "Laat mij naar mijn moeder gaan en mijn broer, want we hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen tijd. Die jongen zit in Manchester. Dan denk ik ook: je bent van het totale mens-principe, maar dat bestaat ineens niet meer", doelt hij op Van Gaal.

Daar heeft Aké Van Gaal ook over aangesproken. "Ik weet niet wat hij exact heeft gezegd, maar ik vind het al heel wat dat iemand naar Van Gaal durfde toe te stappen om dat te zeggen", zo sluit Driessen af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!