Nieuws

Slot 'ziek' van afgeketste transfer: 'Hij kan het verschil maken in de top'

Slot 'ziek' van afgeketste transfer: 'Hij kan het verschil maken in de top'

28-03-2022 10:23 Laatste update: 10:24

Arne Slot baalt dat Feyenoord Joey Veerman in de winterstop niet naar Rotterdam heeft kunnen halen. De middenvelder verkaste uiteindelijk van sc Heerenveen naar PSV en de oefenmeester is daar 'ziek' van geweest.

"We hadden Veerman inderdaad heel graag aangetrokken omdat hij een directe versterking was geweest", trapt Slot aan tafel bij Studio Voetbal af. Presentator Sjoerd van Ramshorst vroeg of de oefenmeester van Feyenoord 'ziek was' van de afgeketste transfer. "Ja, hij kan in de top van de Eredivisie het verschil maken en die spelers zijn zelden haalbaar voor ons."

"Bij Ajax zie je dat het bij vijftien miljoen begint, voordat een speler écht het verschil maakte in de top van de Eredivisie", vervolgt Slot. "Het afgelopen jaar waren er twee uitzonderingen: Steven Berghuis en Veerman. Veerman was haalbaar, maar op een gegeven moment fietste PSV ertussendoor. Of ik dacht dat hij zou komen? Ja, dat dacht ik."

Uiteindelijk kwam Patrik Walemark naar Rotterdam. "We hebben het geld aangewend om Walemark te halen. Die kwam uit een competitie die stillag (de Zweedse Allsvenskan, red.), dus dat heeft tijd nodig. Dat is van een ander kaliber dan Joey Veerman, van wie je wist dat hij wekelijks bij Heerenveen het verschil maakte. Maar dit is voor de toekomst een hele goede investering", besluit Slot.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!