Nieuws

'PSV hoopt deze week nieuwe staf te presenteren, ook rol voor Hiddink weggelegd'

'PSV hoopt deze week nieuwe staf te presenteren, ook rol voor Hiddink weggelegd'

28-03-2022 07:10 Laatste update: 07:14

PSV hoopt deze week Ruud van Nistelrooy te presenteren als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Fred Rutten zal aangesteld worden als eerste assistent. Ook de naam van Guus Hiddink wordt genoemd, hij zal op de achtergrond als klankbord fungeren.

Van Nistelrooy moet de huidige trainer Roger Schmidt op gaan volgen in Eindhoven, die begin februari bekendmaakte dat hij na twee seizoen vertrekt bij PSV. Aanvankelijk liet de trainer van Jong PSV weten dat hij het te vroeg vond voor een stap naar het vlaggenschip, maar uiteindelijk heeft hij zich toch over laten halen. PSV hoopt zijn gedroomde trainer deze week te kunnen presenteren.

Rutten zal Van Nistelrooy gaan assisteren bij PSV. De ervaren Tukker kent de club, want hij was in de periode tussen 2009 en 2012 hoofdtrainer in Eindhoven. Rutten gaat naar alle waarschijnlijkheid maandag of dinsdag zijn jawoord geven. Wanneer hij definitief heeft toegezegd, kan PSV de staf voor volgend seizoen bekendmaken.

In deze staf is ook een rol weggelegd voor Hiddink. De voormalig trainer van PSV zou graag terugkeren in Eindhoven om te fungeren als klankbord. In het verleden vervulde de 75-jarige Hiddink deze rol 'op de achtergrond' ook al toen Phillip Cocu en Ernest Faber aan hun avontuur op het hoogste niveau begonnen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!