Nieuws

Davids en Gerrard onder de indruk van Barça: 'De keuze voor hem was geniaal'

Davids en Gerrard onder de indruk van Barça: 'De keuze voor hem was geniaal'

27-03-2022 22:58 Laatste update: 23:59

Edgar Davids en Steven Gerrard hebben louter positieve woorden over voor Xavi. Na afloop van de benefietwedstrijd tussen FC Barcelona en Liverpool werd het tweetal gevraagd naar de positie van de Spanjaard als hoofdtrainer van de Catalanen.

"De keuze voor hem is geniaal geweest", trapt de Liverpool-legende af tegenover de clubkanalen van Barça. "Xavi heeft Barça in zijn DNA en kent natuurlijk speelstijl die iedereen in Barcelona wil zien. Na een moeilijke periode lijkt het erop dat ze terug zijn waar ze horen. Dat is erg goed om te zien, als fan."

Davids stond tijdens de benefietwedstrijd tegenover Gerrard en na afloop lijken de twee eensgezind. De voormalig speler van Barcelona is erg onder de indruk van de manier hoe de Spaanse grootmacht zich de afgelopen wedstrijden presenteert. "Het gaat fantastisch. Het is mooi om te zien dat Barcelona weer goed speelt een veel goals maakt."

Xavi trad in november aan als nieuwe coach van Barcelona. De Spanjaard verving de ontslagen Ronald Koeman. Hij is inmiddels vijf maanden actief bij zijn jeugdliefde en lijkt alles weer op de rit te hebben. De Catalanen staan met één wedstrijd minder op de derde plek, hebben een plek in de kwartfinale van de Europa League en wonnen onlangs met ruime cijfers van rivaal Real Madrid (0-4).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!