Nieuws

Aderlating voor Jong Oranje: tweetal haakt af voor cruciaal duel met Zwitserland

Aderlating voor Jong Oranje: tweetal haakt af voor cruciaal duel met Zwitserland

27-03-2022 19:33 Laatste update: 19:56

Erwin van de Looi zal het in het cruciale duel tegen Jong Zwitserland moeten stellen zonder Ludovit Reis en Jan Paul van Hecke. De trainer van Jong Oranje heeft besloten geen vervangers op te roepen, waardoor de Nederlandse beloften dinsdag aan zullen treden met een selectie van twintig spelers.

Reis (Hamburger SV) viel vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Bulgarije (0-0) geblesseerd uit en zal niet op tijd hersteld zijn. Van Hecke (Blackburn Rovers FC) viel zondag met een blessure uit op de training. Het tweetal keert per direct terug naar hun werkgevers. 

Reis kwam vijftien keer in actie voor Jong Oranje en debuteerde op 31 mei 2019 in de thuiswedstrijd tegen Mexico (5-1). Van Hecke debuteerde bij de selectie van Jong Oranje, maar kwam nog niet in actie voor het team van Van de Looi. 

Dinsdag neemt Jong Oranje het om 18.45 in De Adelaarshorst op tegen Jong Zwitserland. Door het kostbare gelijkspel van Oranje tegen Bulgarije, bedraagt de achterstand op de Zwitsers vijf punten. De Nederlandse beloften hebben wel een wedstrijd minder gespeeld in de EK-kwalificatie. Enkel de groepswinnaar zal zich rechtstreeks plaatsen voor het eindtoernooi in Roemenië en Georgië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!