'Ik vind dat Ajax snel werk moet maken van Brian Brobbey, die is doodongelukkig'

'Ik vind dat Ajax snel werk moet maken van Brian Brobbey, die is doodongelukkig'

Ajax zou er goed aan doen om een lijntje uit te gooien naar Brian Brobbey. Dat stelt Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf. Hij heeft signalen opgevangen dat Brobbey erg graag terug zou keren in Amsterdam.

"Ajax is niet bezig met een spits, maar ik vind dat ze heel snel werk moeten maken van de terugkeer van Brian Brobbey", zo begint Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Als die inmiddels als rechtsback invalt bij RB Leipzig, dan moet je je verlies nemen. Ajax heeft hem natuurlijk transfervrij zien vertrekken, maar als Ajax zich nu meldt denk ik dat er een heel goede kans is dat ze hem kunnen huren met verplichte optie tot koop."

"Waarom zou je niet een keer over je trots heen stappen en zo'n jongen voor een paar miljoen euro terughalen", vervolgt Verweij, die denkt dat een bod van vijf miljoen euro zou volstaan. "Ik denk, en die geluiden hoor je ook wel, dat die jongen op zijn knieën terug wil naar Amsterdam. Ik krijg ook wel de signalen dat hij doodongelukkig is bij Leipzig."

Ajax lijkt op dit moment maar één optie te hebben wanneer Sébastien Haller ontbreekt: Danilo. "Die komt eigenlijk niet in de plannen voor. Ajax heeft er bewust voor gekozen om geen andere spits te halen ondanks het vertrek van Brobbey en eerder Klaas-Jan Huntelaar. Nu is Tadic eigenlijk het enige echte alternatief voor Haller."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie