Nieuws

Henry nog niet vergeven in Ierland: massaal fluitconcert voor Fransman

Henry nog niet vergeven in Ierland: massaal fluitconcert voor Fransman

27-03-2022 14:41

De Ieren zijn de streken van Thierry Henry, die tegenwoordig assistent-trainer van België is, nog niet vergeten. De Franse oud-speler maakte in 2009 een duidelijke handsbal in aanloop naar zijn doelpunt en stuurde destijds de Ieren naar huis. Henry werd getrakteerd op een massaal fluitconcert toen hij in beeld kwam. 

Het is inmiddels dertien jaar geleden dat Frankrijk zich voor het WK plaatste ten koste van de Ieren. Het is Ierland slechts twee keer gelukt om het eindtoernooi te halen, namelijk in 1994 en 2002. Ierland zal er deze editie van het WK er ook niet bij zijn: het land werd derde in de groep achter Servië en Portugal. 

Wanneer het duel tussen Ierland en België een klein half uur bezig is, wordt Henry getoond op het beeldscherm. Het thuispubliek twijfelt niet en trakteert Henry op een lang fluitconcert. Aanvankelijk lijkt Henry in de war, maar de Fransman lijkt de reden na enkele seconden te begrijpen. 

België maakte geen sterke indruk tegen Ierland en speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk. België speelt dinsdag het oefenduel met Burkina Faso, terwijl Ierland op dezelfde dag tegenover Litouwen staat. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!