Nieuws

'Raphinha akkoord met Barcelona, Catalanen wachten met bod door contractclausule'

'Raphinha akkoord met Barcelona, Catalanen wachten met bod door contractclausule'

27-03-2022 13:45 Laatste update: 13:45

Raphinha heeft een persoonlijk akkoord bereikt met FC Barcelona. De aanvaller van Leeds United staat al enige tijd op de radar van de Catalanen, maar de Blaugranas wachten met het doen van een bod aan Leeds vanwege een speciale clausule in het contract van de Braziliaan.

Dat weet het Spaanse Sport te melden. Volgens de krant zijn Raphinha en diens zaakwaarnemer Deco akkoord met de club op alle voorwaarden. Barcelona biedt Raphinha een contract van vijf jaar aan en hoeft zich geen zorgen te maken om concurrentie: Raphinha is onder de indruk van trainer Xavi Hernández en het pak slaag dat Barcelona uitdeelde aan Real Madrid in El Clásico (0-4) en zal aanbiedingen van andere clubs afslaan, zo meldt de krant. 

Raphinha ligt tot 2024 vast in Engeland, maar heeft alle pogingen van Leeds om te onderhandelen direct afgeslagen. De Braziliaanse aanvaller hoopt daarmee een transfer te forceren. Barcelona wacht nog met het doen van een formeel bod. Volgens de doorgaans goed ingevoerde transferexpert Fabrizio Romano zit er namelijk een ontsnappingsclausule in het contract van Raphinha voor een bedrag van 75 miljoen als de club in de Premier League blijft en 25 miljoen als Leeds degradeert. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!