Discutabele penalty helpt PSG langs Angers: Mbappé doet het vanaf de stip

15-10-2021 22:55 Laatste update: 22:58

Lang leek Paris Saint-Germain af te stevenen op puntenverlies tegen SCO Angers, maar een benutte penalty van Kylian Mbappé vlak voor tijd zorgt ervoor dat de punten in het Parc des Princes blijven.

Het sterrenensemble van Paris Saint-Germain begon zonder Neymar en Lionel Messi aan het duel met Angers. De twee sterspelers keerden niet op tijd terug van internationale verplichtingen met respectievelijk Brazilië en Argentinië. Angers probeerde PSG te ontregelen en dat lukte ze prima. Het resulteerde in minuut 36 zelfs in de voorsprong: Angelo Fulgini zorgde voor de 0-1.

Na rust lag het initiatief bij PSG, maar de ploeg van Mauricio Pochettino had de nodige moeite om het net te vinden. Het lukte uiteindelijk toch: Danilo Pereira zorgde met een goede kopbal voor de gelijkmaker. Het zorgde voor vertrouwen in Parijs en vlak voor tijd kreeg de ploeg een uitgelezen kans om de winst alsnog te pakken. De bal ging - na een zeer controversieel moment - op de stip. Mbappé ging achter de bal staan en maakte de winnende voor PSG.

Door de overwinning blijft PSG de te kloppen ploeg in de Ligue 1: 27 punten uit 10 wedstrijden. Directe achtervolger RC Lens staat tweede met achttien punten (en een wedstrijd minder gespeeld).