Nederlanders doen het voor Brugge: Vormer en Lang plaaggeesten van Kortrijk

15-10-2021 22:37

Club Brugge heeft gedaan wat het moest doen tegen KV Kortrijk. In eigen stadion won het met 2-0 en de twee doelpunten waren volledig op Nederlandse naam te schrijven. Ruud Vormer maakte ze allebei en bij de 2-0 kreeg hij de assist van Noa Lang.

Brugge neemt door de overwinning de koppositie weer over, al kunnen Royal Antwerp, Eupen en Royale Union Saint-Gillioise nog weer over de blauw-zwarten heen dit weekend. Brugge won vrijdagavond zakelijk: Vormer zorgde met twee doelpunten voor rust voor de 2-0 eindstand.

De eerste treffer maakte de Nederlander uit een heerlijke vrije trap. Kortrijk probeerde Brugge in de eerste helft te ontregelen met een groot aantal overtredingen. Het leverde de uitploeg de nodige gele kaarten op. Het hielp ook niet veel, want vlak voor rust zorgde Vormer met zijn tweede treffer van de avond voor de 2-0. Dit deed hij op aangeven van een andere Nederlander: Lang.

De strijd in de top van de Belgische top blijft spannend. Door de overwinning komt Brugge op 22 punten, maar achtervolgers Eupen (20 punten), Antwerp (20 punten) en Union Saint-Gilloise (19 punten) hebben een wedstrijd minder gespeeld.