Interview

Bosz: 'Kan best dat ik hierna zeg: het is mooi geweest. Pin me nergens op vast'

Bosz: 'Kan best dat ik hierna zeg: het is mooi geweest. Pin me nergens op vast'

15-10-2021 22:13

Peter Bosz sluit niet uit dat de klus bij Olympique Lyon zijn laatste is als trainer in het betaalde voetbal. De oefenmeester, die een moeizame start kende bij zijn nieuwe club, merkt dat hij het vertrouwen krijgt van de clubleiding. 

Bosz wilde zijn manier van spelen doorvoeren bij Lyon en dat duurde even, maar hij ziet dat zijn spelers het steeds beter onder de knie krijgen. "Geloof mij, ik kan héél slecht tegen mijn verlies", vertelt hij in een uitgebreid interview met De Telegraaf. "Ik wil winnen, misschien op een moeilijkere manier dan noodzakelijk is. Maar het is wel een manier waar heel veel mensen plezier aan beleven. Er zullen genoeg fans zijn die tevreden zijn als hun club wint en het ze verder niet interesseert hoe. Maar bijvoorbeeld bij Ajax, daar verwachten de supporters meer. Goed voetbal, spektakel, talentvolle spelers."

Bosz startte met de nodige twijfels aan zijn avontuur in Zuid-Frankrijk. "Als ik heel eerlijk ben, hebben we hier tegen elkaar gezegd: misschien wordt dit de eerste keer dat het ons niet gaat lukken. Oké, bij Ajax duurde het even, maar bij Leverkusen ging het juist heel snel en ook bij Dortmund begonnen we heel goed. Hier had ik echt de angst dat het niet ging lukken. Die angst ben ik nu volledig kwijt."

De Nederlandse trainer is erg tevreden over de werkwijze van het Lyon-bestuur. Ondanks de wat mindere resultaten bleef de club vertrouwen op de kwaliteiten van Bosz en zijn technische staf. "Weet je, als een trainer kwaliteiten heeft, laat hem dan ook een tijd werken bij een club", vervolgt Bosz. "Die stabiliteit heeft een elftal in mijn ogen nodig om door te groeien. Dat zie je bij Manchester City, bij Liverpool en nu ook bij Ajax."

Hoewel Bosz zich goed voelt in Lyon, sluit hij niet uit dat het zijn laatste klus als trainer is. "Ik heb hier een contract tot 2023. Het kan best zijn dat ik hierna zeg: het is mooi geweest. Ik pin me nergens op vast. Maar je moet niet vergeten dat ik mijn kinderen en kleinkinderen niet of nauwelijks zie", zo sluit hij af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!