Excelsior zet goede KKD-vorm door, Volendam sloopt Telstar in vissersderby

15-10-2021 21:51 Laatste update: 22:17

Excelsior houdt de leiding in de Keuken Kampioen Divisie in handen. In eigen stadion werd er met duidelijke cijfers gewonnen van VVV-Venlo: 3-0. Reuven Niemeijer (2x) en Thijs Dallinga zorgden voor de treffers. De Vissersderby was een prooi voor FC Volendam, dat SC Telstar te kijk zette: 1-5.

Excelsior - VVV-Venlo 3-0
Excelsior blijft het goed doen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen nam in het eigen Van Donge & De Roo Stadion simpel afstand van het VVV-Venlo van Jos Luhukay. De Rotterdammers misten in de beginfase van de wedstrijd een aantal honderd procent kansen en lieten de uitploeg daarmee in leven, maar nog voor rust wist het wél het net te vinden. Reuven Niemeijer zette zijn ploeg op 1-0.

Na rust was het snel gedaan met de aspiraties van VVV. Niemeijer zorgde er met zijn tweede treffer van de avond voor dat de marge werd vergroot naar twee. Niet veel later dacht hij zijn hattrick te pakken te hebben, maar de vrije trap van de Excelsior-middenvelder werd nog licht getoucheerd door - wie anders dan - Thijs Dallinga. De spits heeft daarmee elf doelpunten gemaakt in elf Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden.

SC Telstar - FC Volendam 1-5
De vissersderby tussen Telstar en Volendam werd een prooi voor de ploeg van trainer Wim Jonk. Telstar kwam echter het beste uit de startblokken en kwam na twaalf minuten spelen op voorsprong via Ozgur Aktas. Dit leek echter precies wat Volendam nodig had: de gasten werden vanuit het niets wakker en tien minuten later stond het 1-3 door doelpunten van Ibrahim El Kadiri, Robert Mühren en Daryl van Mieghem.

Nog voor rust besliste Mühren het duel, door na een goede actie de 1-4 achter Abdel Mounaim El Ouazzane te schieten. In het tweede bedrijf deed Volendam het wat rustiger aan, kreeg Telstar de nodige kansen, maar was het de uitploeg met het slotakkoord: Jim Beers zette de 1-5 eindstand op het scorebord.

Jong Ajax - Jong FC Utrecht 3-1
Het duel der 'Jong-elftallen' is een prooi geworden voor Jong Ajax. Jong FC Utrecht kwam ietwat verrassend op voorsprong op De Toekomst via Remco Balk, maar zag hoe Naci Ünüvar niet veel later met een knap doelpunt zorgde voor de 1-1. In de tweede helft duurde het lang voordat Ajax de beslissing wist te forceren, maar ongeveer een kwartier voor rust zorgde Ünüvar voor de 2-1. Terrence Douglas zorgde in de 88e minuut voor de beslissing: 3-1.