Nieuws

Messi blikt vooruit op toekomst: 'Na het WK gaan er veel dingen veranderen'

Messi blikt vooruit op toekomst: 'Na het WK gaan er veel dingen veranderen'

26-03-2022 10:39 Laatste update: 13:02

Lionel Messi is van plan om na het WK in Qatar na te gaan denken over zijn toekomst. De Argentijn geeft aan dat er tegen die tijd 'veel dingen gaan veranderen' in de selectie van de Albicelestes.

Argentinië heeft zijn deelname aan het toernooi al veilig gesteld. Vrijdagnacht boekte de ploeg van Lionel Scaloni een overtuigende 3-0 zege tegen Venezuela, waar Messi goed was voor één treffer. "Ik weet niet wat ik na het WK ga doen" vertelt Messi na afloop. "Ik denk na over de toekomst. Na Qatar moet ik veel dingen opnieuw bekijken."

Als het WK ten einde is, tikt Messi een leeftijd van 35 aan waardoor stoppen dichter bij komt. "De waarheid is dat ik het niet weet. Ik denk na over wat dicht bij is, de wedstrijd tegen Ecuador (op dinsdag, red.) en de oefenwedstrijden in juni en september. Laten we hopen dat die zo goed mogelijk verlopen. Maar zeker is dat er na het WK veel dingen gaan veranderen."

In de zomer van 2016 leek Messi al te stoppen bij Argentinië, na de verloren Copa América-finale. De linkspoot veranderde echter van gedachten en won de laatste editie van het Zuid-Amerikaanse toernooi met zijn land.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!