Wedstrijdverslag

Jong Oranje weet niet te imponeren tegen Bulgarije, directe plaatsing EK ver weg

Jong Oranje weet niet te imponeren tegen Bulgarije, directe plaatsing EK ver weg

25-03-2022 20:53 Laatste update: 20:57

Jong Oranje ziet zijn kans om deel te nemen aan het EK O21 slinken na vrijdagavond. De ploeg van trainer Erwin van der Looi wist niet te winnen van de leeftijdsgenoten uit Bulgarije en moet dinsdag winnen van Jong Zwitserland om zich nog direcht te kunnen plaatsen. Het duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

In de eerste helft maakte Jong Oranje al geen sterke indruk. Een laag tempo volgde zich op met veel balverlies en weinig kansen. Ook was er een blessure voor de ploeg van Van der Looi. Loduvit Reis werd na 35 minuten naar de kant gehaald voor Kenneth Taylor.

In de tweede helft was daar Bulgarije voor de goal. Aanvoerder Valentin Antov besloot om het Kjell Scherpen van afstand moeilijk te maken, maar de sluitpost wist het schot nog net te keren. Jong Oranje deed reageerde daarna direct en kreeg een dot van een kans. Daishawn Redan wist een rebound na een schot van Taylor niet te benutten.

Nadat supersub Brian Brobbey werd ingebracht, leefde het duel wat op. De nummer negen van Ajax liet gelijk van zich zien en kapte na een goede steekpass de bal kunstig af, maar het daarop volgende schot trof het zijnet. Een paar minuten voor tijd was daar weer Brobbey met een kans, maar hij vergat te schieten. Een minuut later hield Jong Oranje zijn adem in na een vermeende overtreding van Sepp van den Berg in de zestien meter, maar een tot een penalty kwam het niet. De laatste wapenfeiten waren wederom voor de Bulgaren. Scherpen wist de nul te houden na een kopbal van Dimitar Tonev en een schot van Filip Krastev.

Concurrent en tevens volgende tegenstander Jong Zwitserland deed vrijdagavond betere zaken. De Zwitsers hadden geen kind aan de leeftijdsgenoten uit Wales en wonnen overtuigend met 5-1. Aanstaande dinsdag neemt Jong Oranje het in de Adelaarshorst op tegen Jong Zwitserland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!