Nieuws

Update: Geen contact tussen Twente en De Wit: 'Twente moet zich melden bij PEC'

Update: Geen contact tussen Twente en De Wit: 'Twente moet zich melden bij PEC'

25-03-2022 17:51 Laatste update: 18:00

Mees de Wit en Yuta Nakayama staan op het lijstje van FC Twente, meldt Twentefans.nl. De Enschedeërs hebben zelfs al geïnformeerd naar de PEC Zwolle-spelers.

Technisch directeur Jan Steuer heeft een lijstje klaarliggen met mogelijke versterkingen voor volgend seizoen. Eerder werd Sem Steijn al aangetrokken en nu is er ook geïnformeerd naar de transferstatus van De Wit en Nakayama, meldt het platform.

Nakayama is na dit seizoen transfervrij en zou na Sem Steijn (die ADO Den Haag aan het einde van het seizoen verlaat) de volgende 'gratis' aanwinst kunnen worden. Aangezien de Japanse verdediger niet een EU-speler is, strijkt hij een hoog salaris op.

De Wit beschikt na dit seizoen nog over een eenjarig contract in Zwolle met een optie voor nog een jaar. Deze optie is eenzijdig te lichten door de club. Volgens Twentefans.nl heeft de middenvelder een clausule in zijn verbintenis staan dat hij bij degradatie transfervrij mag vertrekken.

Update: Er is nog geen contact geweest tussen Mees de Wit en FC Twente. De linksback van PEC Zwolle heeft bovendien een contract tot en met medio 2023, waardoor de club uit Enschede een transfersom zullen moeten betalen. "FC Twente is een mooie club, maar de focus van Mees ligt op PEC Zwolle en handhaving. Als FC Twente iets wil, dan zullen ze zich moeten melden bij PEC Zwolle", aldus zaakwaarnemer Menno Groenveld tegenover VoetbalPrimeur.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s