Nieuws

Man van tien miljoen scoort bij Jong PSV: 'Talent is er volop, dat ziet iedereen'

Man van tien miljoen scoort bij Jong PSV: 'Talent is er volop, dat ziet iedereen'

25-03-2022 12:10

Maximiliano Romero heeft een steunbetuiging van Jong PSV-assistent-trainer Adil Ramzi gekregen. De Argentijn wist sinds zijn komst naar Nederland nooit te overtuigen en werkt zijn wedstrijden voornamelijk af in het beloftenelftal van PSV. Talent is het probleem niet, volgens de ex-pro.

De gebruikelijke rechterhand nam tijdens de wedstrijd tegen de beloften van Willem II de honneurs waar als eindverantwoordelijke, omdat hoofdtrainer Ruud van Nistelrooy ontbrak. Romero was trefzeker in het duel (1-2 winst). "Als hij bij Jong PSV speelt, is Maxi een voorbeeld en een prettige jongen in de groep en voegt hij kwaliteit toe", vertelt Ramzi tegen het Eindhovens Dagblad.

"Je ziet dat het een spits is met kwaliteiten. Hij werkt hard voorin, heeft een neusje voor de goal en kan ook anderen in stelling brengen. Als hij fit blijft, denk ik echt dat hij voor PSV waardevol kan zijn", vervolgt de voormalig middenvelder. Sinds zijn komst in 2018 - de Eindhovenaren betaalden maar liefst tien miljoen euro voor hem - kwakkelt de aanvaller met blessures.

Ramzi denkt dat vooral voor Romero zelf de situatie het lastigst is. "Ik zie altijd een heel gretige speler, die zich dolgraag wil bewijzen en alles wil doen om het team te helpen. Hopelijk kan hij dit seizoen nog belangrijk zijn voor onze club en dan is het mooi dat we daaraan bij Jong PSV een steentje hebben kunnen bijdragen", vervolgt hij. "Als zijn lichaam had meegewerkt, ben ik ervan overtuigd dat hij ver had kunnen komen. Het talent is er namelijk volop, dat ziet iedereen."

Het ED stelt tot slot dat het 'voor de hand ligt' dat PSV en Romero na afloop van het huidige seizoen afscheid nemen. Zijn contract loopt nog tot medio 2023.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!